top of page
RRB002_210211_MAIN_LOGO_POS®.png

rRebel News – Tre steg som Joe & the Juice tog för att ta sitt kaffe till nästa nivå!

rRebel

Uppdaterat: 20 feb.

En av våra största uppgifter och motivationer på rRebel är att hjälpa Skandinavien med bra och bättre kaffe.


Det gör vi genom att alltid hålla oss uppdaterade med vad som händer på marknaden, testa och vara kritiska så att vi kan ta in det allra bästa.


Vi jobbar ständigt med att utveckla oss själva och har vi inte kunskapen internt så gör vi vad vi kan för att hitta den. Så med många år i branschen och ett ständigt driv av nyfikenhet och kunskap finns vi alltid här för att se till att kaffet i din kopp blir så gott som möjligt.


Att bibehålla hantverket samtidigt som man säkerställer kvalitet utan automatisering är en utmaning som de flesta caféer står inför.


I det här blogginlägget ska vi prata om hur man utvecklar kaffekvaliteten och vilka vägar man kan ta. För att illustrera kommer vi att berätta om ett fall som vi fick vara en del av under förra året.

 

Joe & the Juice ❤️ Gott kaffe

Pink La Marzocco espresso machine at Joe & the Juice

”NEVER COMPROMISE ON YOUR COFFEE. ENJOY EXPERTLY ROASTED BREWS BY OUR TALENTED COFFEE ROASTERS!”

Det var 2002 som Joe & the Juice startade i Köpenhamn, Danmark. Det blev snabbt en kedja av juicebarer runt om i världen. Idag finns de på över 300 platser runt om i världen.


Och 2024 bestämde sig Joe & the Juice för att investera i bättre kaffekvalitet. Anledningen till det var bland annat ökad konkurrens, men också att lägga lika mycket kärlek i kaffet som i juicen.


Efter flera möten, workshops och diskussioner kom de fram till vilka investeringar som var mest värdefulla för dom:

  • Byta till lokala kafferosterier

  • Byta till kvarnar med hög driftsäkerhet och inbyggd våg

  • Installera automatiska, integrerbara tampers för ökad precision och bättre ergonomi



Byter till lokalt kafferosteri

Joe & the Juice valde att börja samarbeta med flera lokala kafferosterier och fokuserade på rosterier som redan var etablerade på de nationella marknaderna. Det här var en stor del av ansträngningen för bättre kaffe.


I Sverige är det Balck Coffee som nu rostar kaffet åt Joe & the Juice, medan det i Norge är Nord Kaffe och i Danmark är det April Coffee Roasters.



Att välja ett lokalt rosteri ger mycket mer än att bara minska transporterna, det ger dig också full kontroll över vilken typ av kaffe som faktiskt serveras i din kopp. Rosterierna kan hjälpa till med kaffekunskap och skräddarsy rostningsprofiler som passar just ditt café och dina gäster.


Nya espressokvarnar

En bra espressokvarn kan hjälpa till att förbättra kaffet och bidra till ett bra arbetsflöde.


Kvarnen som installerades på alla juicebarer är en Mahlkönig E80 GBW. Den är både pålitlig och snabb. Kvarnen har en inbyggd våg, det gör att varje espresso är densamma och baristan behöver inte tvivla på om det finns rätt mängd eller inte i portafiltret.



”At Joe & the Juice, we want you to like the coffee, even before you have taken your first sip”

 

Automatisering och precision

En automatisk tamper från PUQ Press är också installerad till varje kvarn. Med PUQ Press får du en exakt tampning som gör det lättare att få det resultat du önskar, och risken för kanalisering minskar drastiskt.


En automatisk tamper är också ett mycket bättre ergonomiskt alternativ som minskar risken för arbets- och slitageskador på baristorna.


Investeringen förbättrade även kaffebarernas effektivitet avsevärt.


Den nya utrustningen skapade både ett snabbare och enklare arbetsflöde. Kvarnen eliminerar behovet av att väga kaffet manuellt, och den automatiska tampern från PUQ Press är utformad så att kvarnen monteras ovanpå tampern. Det innebär att uppställning inte tar upp något extra utrymme annat än på höjden.



Vi tycker att det här är en fantastisk och viktig historia att dela om hur du alltid kan förbättra din precision och slutresultatet i koppen. Och med fler caféer och mycket personal är det en utmaning att hålla en hög och jämn nivå utan att automatisera stegen i cafét på ett sätt som gör att man tappar kontakten med hantverket.


Vill du veta mer om hur du och ditt café kan förbättra precisionen, arbetsflödet eller smakupplevelsen?


Hör av dig! Vi är här för att underlätta och hjälpa er att alltid förbättra och utveckla slutresultatet i koppen.


Vi hörs,

rRebels

コメント


bottom of page